Tala Fou

FA'AVAE: Poloketi lithium ele sili ona tele ma papa malo i le lalolagi

O le maketi lithium ua i ai i le vevesi ma le tele o suiga o tau i nai tausaga talu ai ona o manaoga mai taavale eletise e alu ese ma taumafai e faʻaauau le faʻatupulaia o sapalai i le lalolagi.

O lo'o fa'aputuina e le au laiti laiti i totonu o le maketi lithium ma fa'atauva'a galuega fou - o le setete o Amerika o Nevada o le nofoaga autu lea o lo'o tula'i mai ma o lo'o i ai uma i luga o le tolu poloketi lithium i lenei tausaga.

I se fa'ata'ita'iga o le paipa o le poloketi a le lalolagi, o fa'amaumauga a le Mining Intelligence o lo'o tu'uina mai ai se fa'avasegaga o galuega tetele o le omea ma ma'a i le 2023, e fa'atatau i le aofa'i o le lithium carbonate e tutusa (LCE) punaoa ma fuaina i le miliona tone (mt).

O nei poloketi o le a faʻaopoopoina i le faʻatupulaia o le gaosiga o le gaosiga ma le gaosiga o le lalolagi ua faʻatulagaina e latalata ile 1 miliona tone i lenei tausaga e oʻo atu i le 1.5 miliona tone i le 2025, faʻaluaina le gaosiga i le 2022.

pito i luga-10-maa-maa-omea-leitiu-1024x536

#1 McDermitt

Tulaga o le atina'e: Fa'amuamua // Fa'afanua: Fa'ato'a le palapala

O le pito i luga o le lisi o le McDermitt poloketi, o loʻo i luga o le tuaoi Nevada-Oregon i le US ma umia e Jindalee Resources.Ua fa'afou e le au miner Ausetalia i lenei tausaga le punaoa i le 21.5 mita LCE, i luga 65% mai le 13.3 miliona tone na lipotia i le tausaga talu ai.

#2 Thacker Pass

Tulaga o le atina'e: Faufale // Fa'afanua: Fa'asalaina le palapala

I le tulaga lua o le Lithium Americas' Thacker Pass poloketi i matu sisifo o Nevada ma le 19 mita LCE.O le poloketi na luʻitauina e vaega o le siosiomaga, ae o le US Interior Department ia Me na aveese se tasi o faʻalavelave mulimuli na totoe i le atinaʻe ina ua teena e le faʻamasino feterale tagi o le poloketi o le a afaina ai le siosiomaga.O le tausaga nei na fa'ailoa mai ai e le General Motors o le a fa'aagaga le $650 miliona i le Lithium Americas e fesoasoani ai i le atina'eina o le poloketi.

#3 Bonnie Claire

Tulaga o le atina'e: Su'esu'ega muamua o le tamaoaiga // Fa'afanua: Fa'asalaina le palapala

Poloketi Bonnie Claire a Nevada Lithium Resources O le Sarcobatus Valley a Nevada na see mai le tulaga maualuga i le tausaga talu ai i le tulaga tolu i le 18.4 mita LCE.

#4 Manono

Tulaga atia'e: Fa'atino // Fa'afanua: Pegamite

O le poloketi a Manono i le Democratic Republic of Congo o loʻo i le tulaga fa ma se punaoa 16.4 mita.O le to'atele o tagata e ana, o le Australian miner AVZ Minerals, o lo'o umia le 75% o le aseta, ma o lo'o i ai se feeseeseaiga fa'aletulafono ma le Zijin a Saina i le fa'atauina o le 15% o sea.

#5 Tonopah Flats

Tulaga o le atina'e: Su'esu'ega maualuga // Fa'afanua: Fa'asalaina le palapala

O le Tonopah Flats a le American Battery Technology Co i Nevada o se tagata fou i le lisi o lenei tausaga, ma maua ai le tulaga lima i le 14.3 mita LCE.O le poloketi o le Tonopah Flats i Big Smoky Valley e aofia ai le 517 o tagi e le'i pateniina e aofia ai le tusa ma le 10,340 eka, ma e pulea e le ABTC le 100% o tagi maina.

#6 Sonora

Tulaga o le atina'e: Faufale // Fa'afanua: Fa'asalaina le palapala

Ganfeng Lithium's Sonora i Mekisiko, o le poloketi lithium sili ona maualuga i le atunuʻu, e sau i le numera ono ma le 8.8 mt LCE.E ui lava na faʻamalo e Mekisiko ana tupe teu lithium i le tausaga talu ai, na saunoa ai le peresetene Andres Manuel Lopez Obrador e manaʻo lona malo e faia se maliega ma le kamupani i luga o le lithium mining.

#7 Cinovec

Tulaga atia'e: Fa'atino // Fa'afanua: Greisen

O le poloketi Cinovec i le Czech Republic, o le sili ona tele o le papa maa lithium teuina i Europa, o loʻo i le tulaga fitu ma le 7.3 mt LCE.O le CEZ e umia le 51% ma le European Metal Holdings 49%.Ia Ianuari, na faʻavasegaina le poloketi o se fuafuaga mo le Czech Republic's Usti region.

#8 Goulamina

Tulaga o atina'e: Faufale // Fa'afanua: Pegamite

O le poloketi a Goulamina i Mali o lo'o i le tulaga valu ma le 7.2 mita LCE.O le 50/50 JV i le va o Gangfeng Lithium ma Leo Lithium, o loʻo fuafua kamupani e faia se suʻesuʻega i le faʻalauteleina o le gaosiga tuʻufaʻatasia o le Goulamina Stage 1 ma le 2.

#9 Mauga Holani – Earl Grey Lithium

Tulaga o atina'e: Faufale // Fa'afanua: Pegamite

Chilean miner SQM ma Ausetalia's Wesfarmers faifa'atasiga, Mount Holland-Earl Grey Lithium i Ausetalia i Sisifo, maua le tulaga iva ma se punaoa 7 mita.

#10 Iatara

Tulaga o le atina'e: Fa'atino // Fa'afanua: Fa'atūina le palapala

O le poloketi a Rio Tinto's Jadar i Serbia ua fa'ata'amilo i le lisi ma se punaoa 6.4 mita.O le lalolagi lona lua o tagata eli sili ona tele o loʻo feagai ma le tetee a le lotoifale mo le poloketi, ae o loʻo vaʻavaʻai i se toe faʻafouina ma le naunau e toe tatala talanoaga ma le malo Serbian ina ua uma ona faʻaleaogaina laisene i le 2022 e tali atu ai i le tetee na faʻaalia i popolega o le siosiomaga.

EMINING.com Fa'atonu|Aokuso 10, 2023 |2:17 pm

E tele fa'amatalaga o lo'o iFa'ali'i Malina.


Taimi meli: Aukuso-11-2023